Wednesday, February 13, 2013

Meenutusi näituse avamiselt - Võrumaa Muuseum


Võrumaa Muuseumi fuajees vanaaegse
peegliga edvistamas
Alustan päris algusest ... näituse avamine Võrumaa Muuseumis aadressil Katariina allee 11 toimus 8. veebruaril kell 15. Kuna see oli minu jaoks esimene omataoline, siis olin muidugi parajalt ähmi täist. Üks põhjusi oli avalik üritus iseenesest ja oma turvalistest tegevuspiiridest välja astumine. Teiseks muidugi sõnavõtt avamisel, sest vastupidine oleks ju mõeldamatu. Kogu seda ärevust saatis sügavamatel tasanditel ka üldisem küsimus selle kohta, kas mul sedalaadi tegevuseks üldse pädevus olemas on. Müüa võib ostajate olemasolu korral  ju kõike. Näitus eeldab siiski teatavat taset. Kuigi suur esialgne huvi ainuüksi idee vastu oli olnud meeldivalt ja meeltitavalt laiaulatuslik. Aga kõik see eelpool nimetatu sundis mind muuseumisse jõudma kõva tunniajase varuga. Olles autoroolis kõnet harjutanud ja muuseumisse jõudnuna meeldivate inimestega kohtunud, rahunesin. Ülejäänud aja veetsin kohalikega kohvitades ja kindaid paitades.

Väljapanek oli meeldiv: raamide kerges kaares paigutus ja kinnaste pisuke heljumine neis tekitas sooja ja koduse, mitteametliku õhustiku. Lampide tekitatud valgus-südamed lisasid nende ümber justkui kehaliku kontakti: kindad onju kõik kandjatele kootud. Loodan, et ka kõik väljapandud paarid endale varem või hiljem uued omanikud leiavad.

Nii tore oli leida külalisteraamatust Siberi lillede näituse sissekannet. Loodan, et sinna tuleb järgneva kuu aja jooksul palju nimesid lisaks. Suur tänu Tiia Haugile Võrumaa Muuseumist Siberi setode lillemustriga kirikinnaste näituse võõrustamise eest!

Järgnevalt pakun teile vaatamiseks mõningaid pilte peategelastest avamise päeval. Head uudistamist ja tulge külla!
 
 
 
 


Foto: Marika Sepp





Foto: Marika Sepp

3 comments:

  1. That is wonderful! You must be so proud!!!
    Miss you! Sending you cyber hugs from me to you.
    United States
    Kim Mitchelll

    ReplyDelete
  2. Palju õnne ja jõudu edaspidiseks! Imepõnev ja mahukas projekt päädis nii kauni näitusega.

    ReplyDelete